Oil Pressure displaying -1

Moderators: jlucas, RTUSA, kieran

peterguk
Posts: 41
Joined: Mon Oct 27, 2014 10:19 pm

Oil Pressure displaying -1

Postby peterguk » Sun Apr 05, 2015 3:56 pm

Nothing worse than slightly irritating, but maybe someone knows how to cure.

RT pressure sensor reads -1 on Dash2 with ignition on and engine not running.

0 would be preferable.

fsmlittler
Posts: 11
Joined: Thu Nov 21, 2013 5:31 pm

Postby fsmlittler » Mon Apr 06, 2015 8:42 am

If you go into the equation on the set up software and add '-1' to the existing equation it should sort it.
I have -3 on mine so never sure if I should take off 3 from the reading.
Great dash but I wish they would make it easier to get them set up...quite a few friends won't use them due to the hideous complexity of getting them set up. I found it easier installing fuel injection with all the ECU programming and wiring than getting my Dash 2 working.

peterguk
Posts: 41
Joined: Mon Oct 27, 2014 10:19 pm

Postby peterguk » Mon Apr 06, 2015 9:40 am

Thanks for your reply.

An easy fix!

I have to say i've not had any problems with the Dash2 - just a lack of knowledge of the ins and outs of the product.

I'll also add i've got nothing but 100% praise for RT's customer service relating to a CAN issue i had.


Return to “Sensor-related questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests