Emerald k6 oil pressure on dl1mk3 using can

jim0087
Posts: 6
Joined: Tue Feb 10, 2015 12:05 pm
Location: United Kingdom

Emerald k6 oil pressure on dl1mk3 using can

Postby jim0087 » Sat Jun 16, 2018 2:31 pm

Hi all, has anyone managed to read oil pressure from an emerald k6 via can bus? I can see the oil pressure in the ecu. The data is there on the logger but value only 1? Does anyone know the configuration settings to read the can data? All other channels work ie rpm, water temp, afr, throttle position, battery voltage all arriving via can bus. Any advice greatly appriceated

Support
Posts: 345
Joined: Mon Nov 21, 2005 4:09 pm

Re: Emerald k6 oil pressure on dl1mk3 using can

Postby Support » Mon Jun 18, 2018 1:21 pm

Hello,

This is the available channels being transmitted by the Emerald ECU when generic mode is selected. Unfortunately, oil pressure is not available.
http://www.emeraldm3d.com/media/softwar ... otocol.pdf

If it is possible to set up a custom CAN output that you can set which channels to output then yes it is possible. Are you able to set anything like that in the ECU software?

Support (K)
______________________________
Posted by Race Technology Support

jim0087
Posts: 6
Joined: Tue Feb 10, 2015 12:05 pm
Location: United Kingdom

Re: Emerald k6 oil pressure on dl1mk3 using can

Postby jim0087 » Wed Jun 27, 2018 8:50 pm

Dan has helped me with this. Once I followed the process Dan suggested it worked! Looks amazing cheers guys


Return to “How do I...”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests