Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Johns
Posts: 4
Joined: Sun Aug 27, 2017 5:09 pm

Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Postby Johns » Sun Oct 22, 2017 9:41 am

I have a Dash 2 and a DL1. I want to connect this with my VEMS control system. I have bought the cable for VEMS/DASH2. If I get power to the DASH2 and DL1 and connect them with the cable, is that all I need to do to get all data from my VEMS?

I also wonder if it’s possible to get the speed in the DASH2 from the GPS sensor connected to the DL1?

I have the same products displayed in this picture (borrowed picture)
https://racecarsdirect.com/content/User ... 06.jpg?v=1

Support (D)
Posts: 78
Joined: Mon Aug 17, 2015 9:36 am

Re: Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Postby Support (D) » Mon Oct 23, 2017 3:14 pm

Dear Sir / Madam,

Provided you have one of our 'ECU serial interfaces' pre-programmed for the 'VEMS' ECU, you can connect this between the DL1, DASH2 & ECU and obtain data. Be aware however, the dash & data logger will still need configuring to receive, send & display the data from the ECU.

As for the speed, yes, it is possible to use & display the GPS speed from the DL1 on the DASH2. Again this will require configuration work. If you are unsure on how to configure the units, send you're configuration file(s) to my email (if you've made any thus far) - daniel@race-technology.com. Alternatively, if you inform me that you haven't made any config files yet I'll send you config files for both units that should get you up & running.

Best regards,
Support(D)

Johns
Posts: 4
Joined: Sun Aug 27, 2017 5:09 pm

Re: Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Postby Johns » Mon Oct 23, 2017 4:34 pm

Thank you!
Yes i got the ECU interface from your website so I got the right cable.
I have no config file so please send them if it’s possible.
Please send them to John.sedin@salesadvisor.se

Can you also post a URL on how to connect the DASH2, DL1 and VEMS cable and what more cables I need to connect to get everything working. For example do I need 12V to the DASH2 and DL1 or will they get the power from the ECU interface cable?

Support (D)
Posts: 78
Joined: Mon Aug 17, 2015 9:36 am

Re: Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Postby Support (D) » Tue Oct 24, 2017 1:54 pm

Perfect, sounds like you have everything required to get up & running. I just need to know - which model of DL1 do you have? If unsure view the following pages:

http://www.race-technology.com/wiki/ind ... tifyMyUnit
http://www.race-technology.com/wiki/ind ... fyMyDL1MK3

As for the connections you need to make between the DL1, DASH2 & VEMS ECU. See the following pages:

http://www.race-technology.com/wiki/ind ... -ECU-DASHx
http://www.race-technology.com/wiki/ind ... pe/VEMSECU

Hope this helps!

Best regards
Support(D)

Johns
Posts: 4
Joined: Sun Aug 27, 2017 5:09 pm

Re: Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Postby Johns » Thu Jan 18, 2018 10:26 am

I have a DL1 Mk2.
We now have everything hoocked up with the VEMS ECU but cant get the RPM signal since i think its going thrue the DL1.
Can you send med the config file that i need?

racetec
Site Admin
Posts: 151
Joined: Thu Oct 27, 2005 12:02 pm

Re: Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Postby racetec » Thu Jan 18, 2018 10:37 am

for the mk2 to get RPM from the ECu/serial port you need to turn off the RPM input in the DL1 configuration software, if that is "on" then it will be taking the RPM from its external hardware input.

Support (A)

Johns
Posts: 4
Joined: Sun Aug 27, 2017 5:09 pm

Re: Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Postby Johns » Thu Jan 18, 2018 10:41 am

Ok. Do I need to update the DL1 with the memory card or can i do it with the serial port?

racetec
Site Admin
Posts: 151
Joined: Thu Oct 27, 2005 12:02 pm

Re: Do I need anything else? (DASH2 & DL1)

Postby racetec » Thu Jan 18, 2018 10:53 am

For the DL1 mk2 its only with the memory card. The much newer DL1 club is over card or USB etc...


Return to “Installation questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests